Poznan Game Arena 2007 VF5 XBOX360 [PL]

Discussion in 'Local Scene' started by Griever, Oct 28, 2007.

1. Wacha

Wacha Member

Będę, ale dopier o 14:23, jak się oczywiście ta kurwa nie spóźni. Poczekajcie na mnie:)

2. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360
    maly OT
    ma ktos zdjecia z brna?
    zaleze mi na tym zeby je odzyskac odkad padl VFPL

3. Griever

Griever Well-Known Member

PSN:
    Griever_PL
    Ja nie mam :p
    Hej Wacha, spoko, duzo osob nie bedzie wiec nie powinno byc zamieszania, co pozwoli rozegrac pary meczowe pozostalych osob, a Ty rozegrasz swoje gdy dojedziesz /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Pozdro /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Skontaktuj sie ze mna na gg.

4. Wacha

Wacha Member

Pytanie:
    Czy ktoś ma może przejściówki na Duale?? Ja pada do x360 w zyciu nie trzymalem w rękach, a do zwykłego x'a może łacznie przez godzine. Nawet nie wiem, jak się to trzyma, a wszyscy do tego straszą ch*jowym krzyżakiem... Da się z tym coś zrobić??
    PS: Kuras będzie na 99% i będzie jechał ze mną

5. Jigohro

Jigohro Well-Known Member

Whew. It's over.

First of all, respect to Griever and Taisho for pulling this stunt off. The tournament went smooth (as smooth as it could under the circumstances), and the after party ROCKED. Second, big "thank you" to all participants, especially the ones at the AP. It was tons of fun to play you, thanks for showing up /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif .

Hopefully it will show the "high-ups" that there is some public demand for VF tournaments after all, and we will see a similar, (better) event next year.

Take care everybody!

6. Griever

PSN:
    Griever_PL
    I woke up, and I'm completely tired /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Haven't slept for too long :p

THANK YOU all for coming to the tournament. It wasn't a "High Grade" (lol Villain ;)) tournament, but it was a definitely a succesful (finished) one IMO.

The After Party (at Dragon pub) was even more succesful. Thank You all for coming, and playing for so many hours :). The candles and a huge "Heat Mushroom" (Mario? lol) made for a great atmosphere (and a completely mixed climate in the room :D).

Congratulations to Taisho, Di and 40i4 for the 1st, 2nd, and 3rd place in the tournament. I hope you like your "Halo3s" and you somehow manage to sell it at a good price (as well as other games), lol. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Congratulations to all of you and even for myself for chosing the not-so-popular-in-the-Europe game, as the greatest Fighting game ever /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif (if you think otherwise... Shut up! ;))

Huge finger up the ass for those who signed up and didn't show up, unless you had a good reason ;)...just kidding, too bad you weren't there, hope you'll manage to do it next time.

Big "Thank you" to the Dragon pub management for allowing us to have the after party there. Even bigger "Thank You" To Julia, who bartended us for the whole night. It was cold but she was there almost all the time. Thank you again. Also thanks to Taisho for knowing Julia... otherwise she might not have done it /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

"Thank you" to Taisho for playing with his Goh against me again :), and most of all for being my best friend, and always being there for me. You're the best mate.

"Thank you" to Jigohro for also using Goh, and for ditching the learning at home he had for us and VF5 /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

"Thank you" to 40i4 for coming and "Jacky-ing" all the way /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif You are still good man, don't you ever stop playing VF.

"Thank you" to Di for coming and showing us his "PaiPai" /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif Hope you other tournaments went as well as this one /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

"Thank you" to Villain for coming and for the great matches we had (and replays). Lei-Fei vs Kage... great one. You look completely different in RL than I imagined. You are not short, lol /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

"Thank you" to Kuras for coming and showing us how much we have to learn to block low hitting moves /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif I'll say it... Lion is NOT gay. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

"Thank you" to Wacha for coming and showing me how little I know about Eileen (you whooped my ass with her:)).

And again HUUUUUGE "Thank you" to all of you. You made it possible...

Wow, after so much thanking there is special thanks I'd like to present for Kasia, my girlfriend. Thank you for the tour on the way to Dragon. Thank you for being there with me the whole night. Thank you for your care, I'd be nothing without you.

I would also like to thank Liber and Anna (Anna was it? sorry, I'm terrible at remembering names) for just being there. You are always welcome. Di, sorry your other friends had to go... hope they found some warm place for the night.

I really really hope you were honest when you all said you had a good time /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Hope to see you soon. Bye!

7. lotrzyna

lotrzyna Well-Known Member

A ja po naszemu bede pisal:p
    Sorry, ze tak pozno ale to wylacznie z lenistwa /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
    Wielkie dzieki dla Grievera za zorganizowanie calej imprezki, bylo bardzo fajnie, wielkie dzieki dla Kasi za oprowadzenie nas po Poznaniu, na prawde chcialem poznac to miasto i w znacznym stopniu sie to, dzieki Tobie, udalo.
    Miejscowka byla genialna /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif "przejscie" ale XVIIIw Paryskie zaulki - po prostu mistrzostwo. Jezeli jeszcze kiedys uda sie cos zorganizowac w Poznaniu to od razu jestem za tym samym miejscem /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
    Gralo sie bardzo dobrze, osobiscie nie przeszkadzalo mi, ze byla to nocka jakims cudem "bylem nakrecony", gdybym tylko potrwafil wiecej na sticku byloby w ogole swietnie. Nastepnym razem trzeba cos wymyslec zeby dalo sie podpiac sticka pod konsole z rzutnikiem /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Moze na rzutniku chodzilo szybciej bo mam wersje japonska - NTSC??? I od razu zanacze - Wacha, najpradopodobniej nie odtworzysz replayow z tej konsoli gdzies u siebie bo bedziesz potrzebowal do tego japonskiej wersji gry...
    I tak przy okazji - czekam na filmiki i zdjecia - widzialem zdjecia Any, ale nie moge ich sciagnac /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
    Zapomnialem zakupic jakies lokalne piwka :?
    Co do samych walk - szkoda, ze Di byl wyrwany ze snu, szkoda, ze 40i4 nie ma mozliwosci grania (a i tak musialem ostro skapic zeby wygrac /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif )- 40i4 - zakup PS340GB i trenuj!!, szkoda, ze Wacha nie lubi Kage :p szkoda, ze pady do X0 sa do dupy, a wlasnie, szkoda ze z Kurasem gralem na lewym stanowisku - zamienilismy sie padami i dzieki mu za to ale na tym lewym VF5 chodzilo strasznie wolno - ale nie bede sie tlumaczyl, poleglem, wazne, ze na PS3 bylo wyrownanie /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Wlaznie a propos poziomu - nie ukrywam, ze jechalem do Poznania z lekka nutka sceptycyzmy co do poziomu gry jaki reprezentowac beda "Poznaniacy" i co sie okazalo ? dostalem piekne baty - jezeli praca pozwoli mi na "treningi" to juz teraz wyrazam chec rewanzu - trzeba bedzie sie tego Goha pouczyc - Bradem gra moj brat ale jego juz nie jestem w stanie namowic na granie wiec tez trzeba bedzie trenowac "na konsolce", uogolniajac - ja juz mysle o powtorce - za powiedzmy 2mc - wtedy czolowka ligi czy ewentualnego turnieju bedzie wygladac inaczej (w koncu wygram z Wacha /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/d.gifD /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif )
    Tak pomyslalem - jesli ktos doczytal do tego momento w ogole - czy zamierzacie dalej grac w VFa czy nie - jest sens "treningu:" czy mam olac soprawe - 40i4 podjal ten temat na zlocie - brak "ciagu" do VF dlatego pytam - zagramy jeszcze kiedys czy sprzedac VFa i o wszystkim zapomniec ? Czekam na jak najwieksza ilosc odpowiedzi...
    No dobra koncze bo juz za dlugi ten post /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
    Jeszce raz wielkie dzieki za organizacje, za poziom gry, za klimat, za przechadzke po Poznaniu /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif a czesi niech zaluja, ze nie przyjechali /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

8. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360
    ja nie bede stawal na glowie zeby grac w VF. Jesli bede mial okazje grac to bede grac... . W poznaniu znalazlem sie dzieki wymuszeniu, tzn. nie jechalem tam bo bardzo chcialem. Wlasciwie to juz dawno nie ciaglo mnie do VF, moze jakbym mial gdzie grac ... . Enyłej,z poznania wyjechalem bardziej nakrecony na VF niz tam jechalem, wiec oceniam to pozytywnie... . /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
    Teraz kwestia konsoli... x360 + (kategorycznie!!)stick + vF = ~1500, czyli w tym momencie to jest stawanie na pycie /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

dostrzegam czarny w teczy :wacko:
    tzn:
    mam caly sprzet, nie irytuje sie ze nie wychodza mi proste rzeczy, mam swobode prowadzenia postaci, slowem:
    zajebiscie

przyjezdzam np. do poznania i wtykam se sticka od x360 GDZIE? sie pytam ... /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

[ATENSION, ATENSION]
    moze ktos przyjezdza do polski na swieta i moblby przywiesc mi sticka VF do x360 za te 60$? /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
    [ATENSION, ATENSION]

gdybym mial sticka to bylby to juz jakis bodziec, ktorego potrzebuje jesli mam grac w VF

9. Di_PL

Di_PL Member

W końcu jestem wolny po kolokwium i mogę coś skrobnąć /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Na początku wielkie podziękowania za zorganizowanie turnieju i afterka /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Szkoda że było tak mało miejsca i dostęp do stanowisk był ciężki (na klęczkach pod barierką /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif ), ale to nie było od Was zależne.
    Co do samego turnieju, to to był tradycyjny random (któremu zawsze sprzyja moje szczęście ;] ) ze względu na Single Elimination. Wystarczy spojrzeć gdzie doszedłem ja, a gdzie doszedł Villain, który na pewno gra ode mnie lepiej. Ale nie powiem że narzekam na swój rezultat ;] Było to tym dziwniejsze, że ostatni raz w VF5 grałem dobre 4-5 miesięcy temu, a przed turniejem nie sprawdziłem nawet pada od X-a.
    Teraz mogę się chwalić, że jestem 2. w Polsce ;D A poważnie - z chęcią grałbym w Virtułkę, gdybym miał czas i gdyby grał w to w Warszawie ktoś poza Villainem. A tak zostaję przy Caliburze, bo tą grę po prostu kocham, a jej system czuję najlepiej spośród wszystkich bijatyk 3D.

Nocka wyszła naprawdę fajnie. Szkoda jedynie, że byłem taki bierny, no ale 30 minut snu w ciągu 40 godzin i kilkaset km podróży (Warszaw -> Wrocław -> Poznań) dało o sobie znać /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smirk.gif Na dodatek niepotrzebnie leżałem przy tym grzejniku, przez co oczy mnie bolały i obraz mi się rozmazywał.

Wielkie podziękowania za możliwość zabrania Ani (Ana) i Libera (Liberty :p). Co do Gdańszczan to ja nie mam do Ciebie żadnych pretensji. Raczej do nich, bo jak wychodziliśmy z targów mówiłem im gdzie idziemy.

Obyśmy się w podobnym gronie jeszcze nie raz spotkali /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

10. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360
    Czy to znaczy np. zero? /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Ludzie, kupta mi sticka. Blagam Was, ja chce grac!!!

11. Di_PL

Di_PL Member

ke?

Jak Cię zadowoli stick ASCIIware to Ci oddam ;]

12. lotrzyna

lotrzyna Well-Known Member

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-zl-49-en-70-1rjw.html

348 PLN juz z kosztami przesylki - dolar tak spadl, ze to praktycznie tyle co ja zaplacilem za sticka + BlackBook - sam stick wychodzi o wiele taniej niz ja zaplacilem.

Kiedy beda jakies filmiki ??? Griever ???

13. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360
    estetycznie, bardzo mnie nie zadawala... ale liczy sie gra
    da sie to podpiac do x360? /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

ja inwestuje w x360, jesli w ogole...
    wiec na celowniku mam to:
    http://www.gamestop.com/product.asp?product_id=802191
    na tym sticku sa pikczery Pai i Akiry, czyli postacie ludzi ktorym teraz odpisuje :D, niech to bedzie dowod w stylu radio maryja ze jestem na dobrej drodze ;]

14. Di_PL

Di_PL Member

Nie ;p

15. Griever

PSN:
    Griever_PL
    Villain, oczywiscie ze grac dalej. Czaras(Taisho) i Ja gramy mimo tego ze nie mamy z kim wiecej. Bardzo ta gre lubimy i dlatego poswiecamy jej troche wolnego czasu z raz moze 2 razy w tygodniu /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Co do sticka 40i4, to po prostu zamow go z PlayAsia i cacy /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Ty tez musisz grac /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Koniecznie! Poza tym iks iksem, ale na PS3 tez sie gra przyjemnie /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Cokolwiek kupisz, musisz miec VF5 i grac grac grac....

Ciesze sie ze podobal Wam sie poziom Poznaniakow, bo balem sie ze zostaniemy zerznieci jak bydlo i ze sie Wam nie spodoba /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Co do filmikow to chyba Wacha mial zgrac jakos w grudniu teraz te z konsoli na projektorze. Moje sa z wersji NA, wiec pewnie wrzuce komus na forum tutaj do przerobienia. Nie mialem za duzo czasu ostatnio, ale sie tym zajme. Halo2 na PC i Budokai Tenkaichi 3 na PS2 mnie troche zjadly /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Piszcie cos wiecej /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Chcialbym zeby sie jakos utrzymala ta ekipa, mozna nawet organizowac jakies grania raz na miesiac moze 2, co Wy na to?

16. Di_PL

Di_PL Member

Pomysł dobry, ale ja niestety odpadam /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif Praca, studia, etc... /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smirk.gif

17. Jigohro

Jigohro Well-Known Member

"Nie grać w VFa"...? Urocza asystentka już szykuje WYGODNE KRZESŁO dla Pana /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif ... A na poważnie, graj w to, co lubisz! Ja gram w VFa bo jest dla mnie najprzyjemniejszą bijatyką i choć rzadko mam okazję ostatnio na spotkanie z Grieverem i Czarasem (wszyscy są zajęci, klasyczna sytuacja "bocian i czapla", chlip, chlip chlip) i jest to czas wyjątkowo miło spędzony i VFa na pewno nie zostawiam /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif .

18. Di_PL

Di_PL Member

Sławek, co z fotką z rynku? /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

19. Griever

PSN:
    Griever_PL
    Ostrzegam ze za bardzo mi sie podobal afterek i zapomnialem robic zdjecia, dlatego nie odwzorowuja one tego jak sie mam nadzieje prawie wszyscy dobrze bawilismy /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

ZDJECIA

20. C1REX

C1REX Well-Known Member

Gdybyście mieli Xa, to byśmy sobie na Live pograli.
    Dla chcącego nic trudnego /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Ja sticka do x360 mam od roku.

Share This Page

1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice